Posted on

Hitta en bra målerifirma för dig

Du har bestämt dig för att anlita en professionell målare för ditt projekt. Då har du tagit ett mycket bra beslut. Att anlita hantverkare (istället för att göra jobbet själv) garanterar inte bara ett bättre resultat, utan du får också garanti på arbetet som utförs.

I Sverige finns det gott om riktigt bra och seriösa målare som du kan använda dig av, men det innebär inte att du per automatik kommer hitta rätt från start. För att du ska bli nöjd med den målerifirma du väljer måste du först göra en jämförelse och att du tittar närmare på vad företaget kan erbjuda dig. Du vill inte bara ha en målerifirma som kan utföra jobbet och sätta färg på ditt hem, utan du vill också ha en som erbjuder bra pris, ROT-avdrag och som är trygg och seriös.

Jämför för att hitta den bästa målerifirman
Det första steget i att hitta en bra målerifirma är att jämföra. Med en jämförelse kan du hitta företag i just ditt område, men du kan också få en mer detaljerad bild av företaget. Många tror att en jämförelse endast är till för att se pris, men så är inte fallet. Utöver priset kommer du också att få annan viktig information som kan vara avgörande för ditt beslut.

När du ska jämföra rekommenderar vi alltid en opartisk hemsida som erbjuder gratis offerter. Se till att sajten du väljer är seriös och inte tar ut några onödiga avgifter av dig som kund. Här bör du även välja en sajt som finns tillgänglig i mobilen, så att du snabbt kan titta på de offertförslag som du har fått in.

Vad ska man jämföra i en offert?
Det finns flera saker som är viktiga att jämföra när du har fått in offerter från flera olika målerifirmor.

• Om företaget arbetar i just ditt område.Måla om i vardagsrum
• Om företaget har möjlighet att komma ut den tag och tid som du önskar.
• Vilket pris du har fått på uppdraget och om priset är fast och rimligt i förhållande till arbetsuppgiften.
• Om målerifirman är registrerade för F-skatt och kan erbjuda dig ROT-avdrag.
• Har målerifirman någon form av garanti på arbetet, t.ex. nöjd kundgaranti?
• Finns det några referenskunder och referensuppdrag som du kan få titta närmare på/kontakta?
Skriv alltid avtal
Det är lätt att komma överens om saker över mail, men vill du vara 100 % trygg med den målare du anlitar ska du alltid skriva ett avtal med företaget. I avtalet ska ni bland annat ange vad det är som ska utföras, hur mycket arbetet kommer kosta, hur arbetet ska vara klart och om det finns några andra avgifter som du kommer behöva stå för, t.ex. resekostnader och dylikt.